Kräftskiva med lysnatta

Hej vänner,
Nu är det bara några dagar kvar av sommarmånaderna...jag vägrar att sätta på mig sockor och strumpbyxor före 1 september. Man får inte räkna på hur många veckor det är tills nästa sommar (snacka om dyster uträkning) utan man får nu se fram emot den mysiga brasan och alla de fina ljusen som man snart får tända...och visst är det bara några veckor kvar tills man får höra "bjällerklang bjällerklang.."

KRÄFTSKIVA & LYSNATTA I BÄNKÅS
I helgen var vi bjudna på lite kräfter och lite snapps (för de som inte körde...) hos fam. Nord.



Det var även lysnatta/lyskväll så vi gick ner till stranden när skymningen kom o såg alla ljus som var tända. Vi stod där o funderade varifrån tradtionen kom och vi alla hade lite olika tankar...tur då att det alltid är någon som har sin iphone med sig så vi googlade och blev upplyst om att det är en relativt ny tradition i Sverige som handlar om att man tar farväl av sommaren. Tydligen kommer det från Finland men där handlar det mer om att elda upp skrot vid sommarstugan innan vinten och att man samtidigt åt upp all mat man hade kvar (tack brännström för upplysningen).


SPACKLA GARAGET
Just nu håller vi på att ordna garaget...kanske får vi till det innan vintern så vi kan börja med förvaringen i garaget istället för på golvet på ovanvåningen. Naturligtvis fick vi stor hjälp av en liten kille...


LEK & BUS
Mormor & Morfar var nyligen in och sa hej, de kom från Växjö där de hade hälsat på lillebror Erik. Som alltid är det lika skoj när de kommer...och minst lika ledsamt när de åker...Victor fick kämpa att hålla igen tårarna.

Bus inomhus består bland annat av att,

Leka med traktorerna...


köra fort med bilen...


och sjunga och skratta...

Kram på er alla!